Jurylid Mary Berry van de succesvolle show The Great British Bake Off is bepaald geen fan van de shows van Gordon Ramsay. Jamie Oliver vindt ze veel leuker. Dat vertelde ze in een interview. De 78-jarige ‘grande dame’ van het bakken is in Groot-Brittannië razend populair. The Great British Bake Off is is het Engelse […]
Vis eten verlaagt risico op reumatoïde artritis
Vrouwen die geregeld vis eten, lopen een lager risico op het krijgen van reumatoïde artritis. Dat blijkt uit een groot onderzoek waar het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid over bericht. Bijna acht jaar lang werden de voedingsgewoontes en gezondheid van meer dan 32.000 Zweedse vrouwen in de gaten gehouden. Vrouwen die minimaal eens per week vis […]
Curry met gehaktballetjes
Deze curry is heerlijk en je kunt hem zo pikant maken als je zelf wilt. In het recept hoort een groene chilipeper, daarbij wordt het mild tot licht pikant. Met een rode peper echter wordt het wel scherp, eentje is prima te doen voor iemand die ervan houdt maar als je er meer in doet, […]
Supertip voor afbakstokbrood
Iedereen maakt wel eens afbakstokbrood, als je ineens een barbecue wilt houden of lekkere toastjes voor jezelf of je bezoek wilt maken. Het bakken is geen probleem, gewoon de oven net wat hoger zetten en 30 procent langer bakken dan op de zak staat. Maar dan: hoe krijg je er mooie plakjes van?
Sticky spareribs waar je geen saus bij wilt
Deze spareribs zijn enorm lekker, je kookt ze eerst en grilt ze daarna op de barbecue. Door de marinade worden ze lekker sappig en smaakvol. Het vlees valt bijna van de botten af, maar er zit toch een lekker crispy randje aan. Je hebt wel veel tijd en best wat ingrediënten nodig.
Super choco fudge uit de vriezer
Hou je van chocolade en vind je het makkelijk altijd wat lekkers in de vriezen te hebben? Maak dan deze lekkernij. Het recept komt oorspronkelijk van Nigella Lawson en is heel makkelijk. Je kunt de blokjes fudge zeker een jaar in de vriezer bewaren.
Nederlander behaalt de titel SVH Meesterkok in het buitenland
Richard Ekkebus van Restaurant Amber (**) in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op de KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong de sterren van de hemel kookte, legde hij met volle overtuiging de proef voor zijn Meestertitel af in Hongkong. Hij werd op meer dan […]
Snelle carbonara vol groenten en zonder room
Nodig voor 4: -Pasta naar keuze, 80-100 gram ongekookt gewicht per persoon. Kleine pastasoorten zijn lekkerder dan spaghetti. Neem een goed merk, zoals Barilla. – 5 eieren – flink wat verse Parmezaanse kaas – 2 courgettes – 150-200 gram sperzieboontjes – rasp en sap van 1 citroen – olijfolie Stappen: 1- Haal de sperzieboontjes af, […]