Mayonaise van de Zaanse Molen is lekker, maar zelfgemaakt is nog lekkerder. Niet per definitie goedkoper, maar wel handgemaakt. Bewaar hem in een pot of bakje in de koelkast, dan is hij wel een week houdbaar. Zorg ervoor dat de eieren en de andere ingrediënten op kamertemperatuur zijn en gebruik een mixer en geen staafmixer. […]
Bief, bonen, preisaus en ovenaardappeltjes
Aardappels uit de oven, het klinkt zo makkelijk en simpel. Ik vind het altijd toch wel wat werk, ze schillen, in stukjes snijden, voorkoken en dan precies goed timen dat ze bruin en krokant zijn. Vandaag maken we sperziebonen met knoflook, biefstuk van de grill, een preisaus erover en dus aardappels uit de oven.
De beste hamburgersaus (Amerikaanse stijl)
Tijdens mijn laatste vakantie in New York heb ik de hamburger helemaal ontdekt. Daarvoor gaf ik er niet zo om, een kledderig broodje met een dikke burger ertussen waar het vocht uitloopt en je helemaal onder sappen en hamburgersaus zit tijdens het eten. Maar toen was er de Shake Shack. Vlak bij mijn appartement. De […]
Chinees… oh nee Aziatisch
Bijna elke keer als ik mijn lief vraag wat hij wil eten, is het enthousiaste antwoord: Chinees. Zelf kom ik al jaren niet meer in Nederlands-Chinese restaurants. Ik kan niet goed tegen ve-tsin. Laatst maakte ik een (aangepast) recept van Yotam Ottolenghi uit zijn boek Plenty. Vanavond weer. Een roerbakgerecht voor 2 personen met udon […]
Tweesterrenrestaurant komt met app
Chef Richard van Oostenbrugge heeft in zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau zijn culinaire app aan de wereld laten zien. Het is van Oostenbrugge’s visie op de toekomst van het traditionele kookboek. De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van […]
Iets meer omzet voor de horeca
De horeca is in het tweede kwartaal van dit jaar iets opgekrabbeld. Er werd 0,6 procent meer omzet behaald. Dat kwam vooral door hogere prijzen. De prijzen stegen 1,8 procent, en het aantal bestellingen daalde met 1,3 procent. Dat meldt het CBS. Bij de restaurants werd de meeste extra omzet behaald, namelijk 3,4 procent. Vooral […]
Lunch geen moment van ontspanning
De lunch op het werk is lang niet voor iedereen een moment van ontspanning. Er wordt bijna net zo veel achter het bureau geluncht als op een aparte plek zoals een kantine. Ook praten we tijdens de lunch veel over het werk. Dat blijkt uit Het Grote Lunchonderzoek 2013 van onderzoeksbureau Multiscope. De meeste mensen […]
Hema serveert vegetarische hamburgers
De Hema heeft voortaan een vegetarische hamburger op de kaart in de restaurants staan. In de vestigingen in Zaandam, Nijmegen, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Amstelveen is het gerecht te koop. Dat laat de winkelketen weten via sociale media. De hamburger is de MC2-burger van de Vegetarische Slager. Bij de Hema kost de burger 3,50 euro. […]
Restaurant komt met prijzig watermenu
Ray’s en Stark Bar in Los Angeles heeft iets nieuws voor de bezoekers. Op het menu staat niet alleen eten. Voortaan is er namelijk ook een apart watermenu, met flessen water van over de hele wereld. Het museum, gevestigd in het LA County Museum of Art, biedt exclusieve flessen aan tegen een stevig tarief. Hoewel de […]
Hobbybrouwer aan de slag bij Brand
Tilburger Jacques Bertens won begin juni de Brand Bierbrouwwedstrijd met zijn Blozende Blonde. Samen met de brouwmeesters van het biermerk heeft hij maandag in Wijlre 30.000 liter van zijn hobbybier gebrouwen. De 30.000 liter is nog maar de helft van de totale productie. De tweede helft wordt volgende maand gebrouwen. Op Facebook liet Jacques weten […]