Saus

Mayonaise maak je zelf – mislukt nooit!

Mayonaise van de Zaanse Molen is lekker, maar zelfgemaakt is nog lekkerder. Niet per definitie goedkoper, maar wel handgemaakt. Bewaar hem in een pot of bakje in de koelkast, dan is hij wel een week houdbaar. Zorg ervoor dat de eieren en de andere ingrediënten op kamertemperatuur zijn en gebruik een mixer en geen staafmixer. […]

Diner Vlees

Bief, bonen, preisaus en ovenaardappeltjes

Aardappels uit de oven, het klinkt zo makkelijk en simpel. Ik vind het altijd toch wel wat werk, ze schillen, in stukjes snijden, voorkoken en dan precies goed timen dat ze bruin en krokant zijn. Vandaag maken we sperziebonen met knoflook, biefstuk van de grill, een preisaus erover en dus aardappels uit de oven.

Hamburger Snacks & hapjes

De beste hamburgersaus (Amerikaanse stijl)

Tijdens mijn laatste vakantie in New York heb ik de hamburger helemaal ontdekt. Daarvoor gaf ik er niet zo om, een kledderig broodje met een dikke burger ertussen waar het vocht uitloopt en je helemaal onder sappen en hamburgersaus zit tijdens het eten. Maar toen was er de Shake Shack. Vlak bij mijn appartement. De […]

Nieuws

Tweesterrenrestaurant komt met app

Chef Richard van Oostenbrugge heeft in zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau zijn culinaire app aan de wereld laten zien. Het is van Oostenbrugge’s visie op de toekomst van het traditionele kookboek. De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van […]

Nieuws

Hobbybrouwer aan de slag bij Brand

Tilburger Jacques Bertens won begin juni de Brand Bierbrouwwedstrijd met zijn Blozende Blonde. Samen met de brouwmeesters van het biermerk heeft hij maandag in Wijlre 30.000 liter van zijn hobbybier gebrouwen. De 30.000 liter is nog maar de helft van de totale productie. De tweede helft wordt volgende maand gebrouwen. Op Facebook liet Jacques weten […]

Back To Top