Als middagsnack hadden we vandaag kibbeling. Gewoon gekocht bij de supermarkt. En krokant afgebakken in de Airfryer. Zonder sausje is het toch niet af. Tartaarsaus is een klassieker voor bij vis, en je maakt het makkelijk zelf. Met ingrediënten die je misschien gewoon al in de koelkast (en vriezer) hebt maak je deze simpele variant. […]
Tip voor goedkope cheesecake
Cheesecake is lekker, zeker zelfgemaakt voor een feestje. Toen wij laatst samen onze verjaardag vierden, wilde ik er een maken naar recept van Ottolenghi. Een cheesecake met macadamia’s en twee soorten karamel. Dat klonk als een dure onderneming… maar viel wel mee. Het kwam goed uit dat ik sowieso nog macadamia’s had liggen, dus daar […]
Koop een Koe breidt uit met varkensvlees
Een jaar geleden begon een slimme ondernemer ermee: een koe pas slachten als deze verkocht is en dan het vlees verdelen onder de kopers. Je weet waar het (biologische) vlees vandaan komt, steunt een ondernemer en weet zeker dat het beest een goed leven heeft gehad. Het is een succes, en het bedrijf breidt uit met […]
Doe het eens anders: gehakt met tahinsaus
Dit weekend wilde ik voor mijn Lief eens ouderwets aardappels, groente en vlees maken. Het gehakt was in de aanbieding, dus bedacht ik al snel dat gehaktballen wel lekker zijn. Maar toen puntje bij paaltje kwam vond ik dat saai. Dus werden het oosterse gehaktschijven met tahinsaus. Tahin is sesamzaadjespasta, die ligt tegenwoordig in elke […]
Halloween-pompoenen voor chimpansees Stichting AAP
Vanwege Halloween werden de chimpansees bij Stichting AAP getrakteerd op voedselverrijking in de vorm van extra lekker gevulde pompoenen. De pompoenen zijn niet alleen smakelijk, maar ook heel gezond: de verzorgers van AAP verstoppen namelijk ook nog eens heerlijke stukjes banaan en pinda’s in de pompoenen. Het is daarom even puzzelen voor de dieren, maar […]
Tv-tip: Heel Holland Bakt krijgt kerstspecial
Heel Holland Bakt komt deze winter met een speciale aflevering die volledig in het teken staat van de kerst. Op 19 december kun je wat extra inspiratie opdoen voor kerstbaksels. Robert maakt een kerststol, een Bûche de Noël (kerstcake in de vorm van een boomstam) en een spectaculaire soesjestoren. Janny laat je genieten van hartige […]
Eetbare insecten bij de Jumbo
Vanaf januari 2015 liggen er bij alle Jumbo winkels in Nederland insectenproducten in het schap. Het assortiment is nog niet bekendgemaakt, al ligt het voor de hand dat het onder meer gefrituurde insecten zijn die je als snack kunt eten. Of insectenlolly’s, die liggen in Engeland gewoon al in de schappen. Het eten van insecten […]
Rijksmuseum krijgt nieuw restaurant met gastkoks
Op 1 november opent RIJKS®, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in de vernieuwde Philipsvleugel. Op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van Nederlandse bodem. Een team van topchefs onder leiding van Joris Bijdendijk krijgt elk seizoen versterking van een internationaal vermaarde gastkok. Margot Janse uit Zuid-Afrika bijt het spits af in januari. In […]
Uitpakken: de natte nuggets van de Airfryer
Met de Airfryer van Philips kun je friet en snacks maken in een soort friteuse, maar dan zonder olie. We slaan aan het uitpakken! Hint: een cryptische gebruiksaanwijzing.
Inter Scaldes beste restaurant in Lekker
Net als vorig jaar staat restaurant Inter Scaldes van superchef Jannis Brevet op de eerste plaats van het blad Lekker, waarvan editie 2015 is uitgekomen. Maar de concurrentie is stevig. De Leest in Vaassen rukt op naar de tweede plaats en De Librije in Zwolle stijgt naar 3. Dat maakt Lekker bekend.