Zet acht nerveuze finalisten bij elkaar, voor een publiek van tientallen luisteraars. Denk aan een sfeervolle zaal in Studio Desmet in Amsterdam. Wat heb je dan? De finale van Heel Holland Prakt van het NTR-radioprogramma Mangiare. Ik was een van de kandidaten die haar gerecht mocht laten testen door de kenners. Mangiare is een eet-radioprogramma […]
Dunne speklap uit de grillpan met gewokte spinazie
Het allerlekkerste van de barbecue vind ik speklapjes. Lekker gemarineerd, dan het vet eruit bakken en smikkelen van het knisperende vlees. Maar wat doe je in de winter als de BBQ opgeborgen in de schuur ligt? Dan pak je de grillpan erbij.
Goed nieuws voor hamburgerfans: Ellis Gourmet Burger naar Nederland
In België kennen ze Ellis Gourmet Burger nu twee jaar. Zeven zaken zijn er inmiddels, waarvan twee in Antwerpen. Dit voorjaar, op de eerste mooie dag van het jaar, genoten we daar van een zogeheten gourmet burger: een luxe hamburger die je gewoon eet aan een tafeltje, gebracht door de bediening. Fastfood maar dan luxe. […]
De Airfryer kan alles – recensie
Eerder dit jaar ging mijn Actifry kapot. Een dierbaar apparaat dat zeker eens per week op het aanrecht kwam om aardappels te roosteren, of broccoli. Toen de motor ging knetteren en ik vonkjes zag in het binnenwerk door het plastic heen, was het tijd voor een nieuwe reis van het apparaat. Richting de kliko. Een […]
Milde curry van zelfgemaakte pasta met beef en erwtjes
Zeggen dat je van curry houdt is net zoiets als roepen hoe gek je bent op ovenschotels. Het zegt niks want elke curry is anders, de een heel scherp, de ander mild. Wie weinig tijd heeft pakt een kant-en-klare currypasta en maakt er wat lekkers mee. Maar als je net als ik eens extra wilt […]
Recept voor uiensoep: goedkoop en lekker hartig
Als je iemand vraagt wat zijn lievelingssoep is, hoor je meestal tomatensoep of kippensoep. Uiensoep zit er niet bij. Terwijl die toch spotgoedkoop en erg lekker is.
Nieuws: Villa Pastorie wint prijs voor gastvrijheid
Het Tilburgse café/restaurant/B&B Villa Pastorie heeft deze week een horecaprijs gewonnen. Het bedrijf kreeg de Entree Hospitality & Style Award in de categorie Best Hospitality Concept. Een mooie beloning voor een bedrijf dat hard aan de weg timmert.
Nederlandse coleslaw: winterse koolsla voor bij hamburgers
Coleslaw is een salade van rauwe geraspte groenten met romige saus. Het is een typische Amerikaans gerecht, dat men daar serveert bij hamburgers en natuurlijk de barbecue. Het komt van het Nederlandse koolsla. Omdat je heus niet alleen in de winter lekker vlees kunt grillen, besloot ik bij de hamburgers dit weekend zelf koolsla te […]
Frisse cake met citroen-‘vulling’
Een goede cake is zacht en smaakvol en stukken lekkerder dan die uit de winkel. De ingrediënten zijn goedkoop en je maakt het beslag snel. Wacht dus niet langer en maak deze frisse Engelse citroencake. Hij blijft lang lekker maar is vast heel snel op!
Wat is de lekkerste en duurzaamste kaas van het land?
Ben jij net als ik gek op kaas? Uit praktische overwegingen haal ik het meestal bij de supermarkt. Lastig kiezen, vaak smaakt het naar niks. Natuur & Milieu keek in de eerste Nationale Kaastest wat de lekkerste duurzame kaas van ons land is.