Quinoa is het zaad van een plant uit Zuid-Amerika. Het is erg gezond en in steeds meer supermarkten te vinden. Tijdens het koken worden de bolletjes vaak zompig en eigenlijk niet zo lekker. Een collega tipte me over dé manier om de quinoa wel luchtig en smakelijk te krijgen.
Simpele stamppot met andijvie en rucola
Stamppot is wintereten, en lekker bij stevige trek. Je kunt buiten de gebaande paden van boerenkool, zuurkool en andijvie treden. Door bijvoorbeeld kliekjes sla toe te voegen. In dit geval een half zakje rucola dat nog op moest.
Zelfgemaakte barbecuesaus met mosterd
Bij gegrild vlees, of dat nu uit de Airfryer, van de barbecue, uit de oven of de grillpan komt, hoort een lekkere saus. In Amerika zijn ze gek op barbecuesaus, vaak een soort kruidige ketchup. Deze saus is kruidig en scherp en smaakt prima bij varkensvlees.
Pulled pork: varkensvlees uit de oven
Pulled pork is een bekend Amerikaanse barbecue-gerecht. Een groot stuk vlees wordt ingewreven met een rub en dan langdurig op lage temperatuur gegaard. Het resultaat: sappig mals vlees dat je met een vork in reepjes trekt. Vandaar het ‘pulled’. Je eet het op een zacht wit broodjes, met barbecuesaus.
Kip met sticky saus, ananas en paprika
Eten en fruit, een combinatie uit de jaren tachtig die om goede redenen de jaren negentig niet heeft gehaald. Of eet je nog wel eens tong Picasso? Voor één gerecht maak ik een uitzondering: Chinese kip met sticky saus, ananas en paprika.
Lunchidee: wrap met ei en pindakaas
Als ik een dag weg moet voor het werk of thuis zit en even geen zin heb in een boterham, maak ik sinds kort geregeld een wrap. Altijd dezelfde trouwens, die me prima smaakt.
Vegetarische knoflooktaart van Ottolenghi
In een van de boeken van Yotam Ottolenghi staat een fascinerend recept. De lekkerste (hartige) taart die er bestaat, noemde iemand de creatie. Een quiche, met bladerdeegbodem, 3 bollen knoflook en heel veel kaas. Ik maakte hem, maar dan anders. Koken is soms een kwestie van weglaten of alternatieven zoeken. Als je iets echt niet lekker […]
Test: kroepoek uit de Airfryer
De Airfryer is een alleskunner, maar kun je er ook kroepoek mee maken? Tijd voor een testje.
Genomineerden Restaurant Awards bekend
Er is een nieuw evenement in restaurantland: de Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend. Behalve bekende namen uit de Randstad zijn er ook wat kandidaten uit Brabant. Uit Tilburg maakt Hofstede de Blaak kans op een award in de categorie ‘beste prijs-kwaliteit’.
Super goedkoop ‘rekje’ voor onder in de Airfryer
Wie wel eens wat wil bakken in de Airfryer, heeft een dilemma. Je kunt een bakvorm in het mandje zetten. Maar dan heb je erg weinig ruimte en moet je een piepkleine vorm gebruiken. Of je haalt de mand eruit en plaatst een bakvorm direct in de bak. Maar die moet wel ergens op rusten. […]