Van de week maakte ik gebakken banaan in de Airfryer. Niet met een beslagje maar met een korstje van panko en ei. Volgens hetzelfde principe kun je ook andere gerechten ‘paneren’, zoals deze kabeljauw. Maak gebakken vis uit de Airfryer.
De grote ‘vissticks uit de Airfryer’-test
Welke visstick uit de winkel is het lekkerst uit de Airfryer? Tijd voor een test met vier bekende merken uit de supermarkt. Zit er veel verschil tussen de merken, en welke stick geeft je de lekkerste smaak voor het minste geld?
Nederland eet ongezond
Wat een verrassing: we eten helemaal niet zo gezond als we vaak denken. De meeste Nederlanders eten te weinig groenten, fruit en vis. Dat is ongezond. Ouderen eten meer groenten en fruit dan jongeren en vrouwen eten vaker genoeg fruit en vis dan makken. Dat maken CBS en RIVM bekend naar aanleiding van de Gezondheidsenquête […]
Makkelijke muffins met stukjes chocolade
Van het weekend kwam de cateraar op het werk trakteren. Een lekkere grote muffin voor iedereen. Kreeg er meteen zin in om ze zelf te bakken. Geen kleine cupcakes, maar stoere muffins. Snel gemaakt, krokante buitenkant en luchtige vulling.
Oosterse stoofschotel met kip
Lekker zoet door de wortel en hartig door de sojasaus. Een ideale stoofschotel met kip voor het hele gezin. Met zilvervliesrijst en paksoi een makkelijke, snelle maaltijd.
Aardappels met sperziebonen in Indiase tomatensaus
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger iets lekkers te bedenken met groenten bij het avondeten. De voorjaarsgroenten zijn er nog niet, of peperduur. En elke keer broccoli, snijboontjes, bloemkool en spinazie gaat ook vervelen. Vandaag een Indiaas eenpansgerecht met aardappels en sperziebonen in een kruidige tomatensaus.
Gegrilde paksoi met balsamico
Hoe tover je een fris kropje paksoi om in een smakelijk bijgerecht? Niet door hem te roerbakken, te koken of te stomen. Grillen, dat is pas echt lekker. De balsamicoazijn geeft smaak aan de stengels. Snel te maken en lekker bij de barbecue of gewoon bij het avondeten.
Uitgebeende kip uit de Airfryer
Niks zo lekker als een gebraden kippetje, met krokant vel en sappig vlees. We delen hem eerlijk: mijn man houdt niet van kluiven dus hij krijgt de kipfilets en ik peuzel de poten en vleugels op. Door een video op YouTube kreeg ik een goed idee: waarom niet de kip uitbenen en hem daarna grillen? […]
Hamburger met dragonmayonaise
De meeste hamburgers zijn van rundvlees. Maar wist je dat die van varken ook erg lekker zijn? Varkensvlees is vetter en de burger blijft dus malser. Dat geeft je ook meer speling met de garing: hij droogt niet snel uit. De combinatie van varkensvlees met dragon is een succes, dus deze keer een hamburger met […]
Makkelijke mosterdsaus zonder room
Hoe lekker een biefstukje of ander geroosterd vlees ook is, een sausje maakt het net ‘af’. Veel mosterdsausjes komen neer op een lepel mosterd roeren door een bakje crème fraîche. Erg zwaar en daar hadden we geen trek in. Dit sausje is erg makkelijk te maken, snel klaar en anders dan je misschien verwacht. Eerder […]