Op warme dagen of tussen de middag op je werk is een maaltijdsalade lekker. Probeer eens wat anders dan een pastasalade. Quinoa met zalm en groenten bijvoorbeeld. Quinoa is gezond, dat kan je bijna niet ontgaan zijn. Een pseudo-graan uit Zuid-Amerika, omarmd door westerse superfood-liefhebbers. Te gebruiken in plaats van rijst. Bij het warme eten […]
Sticky kip en frisse broccoli: lekker roerbakken
De caissière van de supermarkt vertelde vandaag dat ze met het mooie weer altijd kijkt naar wat mensen kopen om te eten ’s avonds. Zelf had ze het liefst iets warms, maar dat lustte haar vriend niet graag. Dus werd het gewoon een prakje. Zelf vind ik een warme maaltijd prima als de temperaturen stijgen. Bijvoorbeeld […]
Flammkuchen: witte pizza met snijbiet en roomkaas
Een aantal keer per jaar verstuurt bureau De Kroon op het Werk de zogeheten Foodybox naar Nederlandse bloggers. Met producten uit de box maakte ik flammkuchen: witte pizza met uien en spek. En snijbiet uit eigen achtertuin.
Vegetarische curry van rode linzen
Een geurige curry van rode linzen: vegetarisch eten waar je ‘u’ tegen zegt. Voor grote gezelschappen of om in te vriezen voor een andere keer.
Zoetzuur varkensvlees met ananas
Thuis een gerecht maken dat smaakt of je bij de Chinees zit te dineren. Dat klinkt goed! Met verse ananas en zonder zakjes onduidelijk poeder. Met varkensvlees deze keer, maar ook met kip heel lekker.
Raar onderzoek: leven we ineens in een voedselwalhalla?
Meer dan de helft van de Nederlanders laat drie dagen of meer per week het vlees even voor wat het is. Daarnaast zijn we gek op kliekjes bewaren en gooien we heel weinig weg. Wat een raar onderzoek, denk ik meteen. Leven we zonder dat ik het weet ineens in een soort voedselwalhalla?
Recensie: de nieuwe ovenhapjes van Kwekkeboom
Het oer-Hollandse bedrijf Kwekkeboom was lange tijd vooral bekend van de kroketten. En dan in het bijzonder de luxe uitvoering van de welbekende snack. Het bedrijf heeft sinds kort een lijn met ovenhapjes, ook geschikt voor de Airfryer. Echt krokant, zonder te frituren, is de belofte. Eetnieuws besloot ze te testen.
On Fire! beste bbq-boek ter wereld
Het bbq-boek ‘On Fire! Het grote bbq-boek voor vrouwen (én mannen)’ van Uitgeverij Snor heeft de eerste prijs gewonnen van beste barbecueboek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards.
Bloemkoolsoep met Indiase kruiden
Soep van bloemkool had ik nog nooit eerder gemaakt. Er gaat vaak veel melk doorheen en dat vind ik niet zo lekker. Deze variant maak je met garam masala, een Indiase kruidenmix. Er zit slagroom doorheen voor de romigheid, en je kunt de soep garneren met uitgebakken spek.
Biefstuk met teriyakisaus en paksoi
Roerbakken gaat snel en je serveert je eten in de wok. Lekker makkelijk. Dit gerecht zit stampvol verse groenten en je eet het met biefstuk.