Snel recept: kip met broccoli in een oosters sausje

Snel recept: kip met broccoli in een oosters sausje

kip met broccoliOok foodbloggers hebben niet altijd de tijd en zin om uitgebreid in de keuken te staan. Mijn man en ik eten na een lange werkdag ook wel eens makkelijk. Een roerbakgerecht bijvoorbeeld. Deze kip met broccoli in oosterse saus is echt heel snel en goedkoop en heel lekker, zeker voor mensen die wel van zoet houden.

Voor roerbakgerechten en stoofschotels met kip gebruik ik nooit kipfilet. Veel mensen zijn er gek om omdat het mager vlees is. Ik kies liever voor een kipdijbeenfilet. Dat is het vlees van een kippendij, zonder botje. Het vlees is wat donkerder en bevat vetrandjes. Om eerlijk te zijn: je moet daar niet naar kijken. Ze zien er met al die flubbers niet zo lekker uit. Je bakt of stooft de randjes echter van de kip af en wat je overhoudt is een sappig stukje vlees dat niet droog wordt, zelfs niet als je het te lang bakt. Pluspunt: het is erg goedkoop. Probeer scharrelvlees of biologische kip te halen, die stukken zijn beter en mooier dan de plofkip uit de super.

Nodig voor twee volwassenen

1 kleine broccoli – in roosjes gesneden, 4 kipdijbeenfilets, zout, 60 ml sojasaus light, 1 eetlepel hete saus – bijvoorbeeld sriracha, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 eetlepel geraspte verse gember, 2 knoflookteentjes – geperst, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel maïzena

Aan de slag met de kip en broccoli

Eerst een handig trucje. Wij aten dit met basmatirijst die 11 minuten moest koken. Toen ik dat water aan de kook bracht en het water kookte, heb ik er een zeef met de broccoliroosjes in gehangen en 3 minuten mee laten koken. Daarna de roosjes eruit getild en onder koud water afgespoeld. Bij het water ging wat zout en daarna de rijst. Twee bereidingen in 1 pan! Toen de rijst gaar was, heb ik die afgegoten en vast op tafel gezet met het deksel op de pan. Daarna ben ik op dezelfde gaspit gaan roerbakken. Dat ging als volgt:

  • Snijd de grote vetrandjes van de kip en snij het vlees dan in stukken. Bestrooi met zout.
  • Meng in een kommetje de sojasaus, hete saus, suiker, knoflook en gember en roer het goed door.
  • Doe de 2 eetlepels olie in de wok of hapjespan en verhit op middelhoog vuur. Bak de stukjes kip erin aan tot het meeste roze weg is.
  • Voeg dan de saus toe en de roosjes broccoli. Warm al omscheppend een paar minuten door.
  • Meng in het kommetje van de saus de maizena met 2 eetlepels water.
  • Voeg toe aan de saus in de pan en laat nog even doorwarmen tot de saus bindt.

Serveer met witte rijst en gebakken uitjes. Lekker!

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. De knoppen staan in de rechterbank van deze site. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top