Met kruiden gemarineerde kip uit de Airfryer

Kip uit de Airfryer

Met kruiden gemarineerde kip uit de Airfryer

kip Kip is neutraal van smaak. Wrijf kippendijen in met een mengsel van kruiden, olie en suiker en je hebt een makkelijk gerecht voor doordeweeks of in het weekend. Door het grillen in de Airfryer wordt het vlees mager, maar toch mals.

Heb je ook allerlei potjes met kruiden in je keukenkastje staan, die je nooit gebruikt? Ik weet er een lekker recept voor. Je maakt het met kipdijbeenfilets. Dat zijn de dijen van de kip, die veel malser en sappiger zijn dan kipfilet. Ze zien er niet zo lekker uit, moet ik eerlijk zeggen, met alle gekke vetrandjes aan de zijkanten. Maar wees niet bang: na het grillen zijn die weg en houd je een mooi stukje kip over, met krokante stukjes.

Nodig voor drie personen

9 kipdijbeenfilets, 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel honing, 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel gedroogde thijm, snufje cayennepeper, 1 theelepel zout, 1 theelepel gedroogde oregano, snufje gedroogde peterselie, snufje gedroogde salie

Bereiding gemarineerde kip uit de Airfryer

  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de kip in een kom en meng goed met je handen.
  • Leg de kip in de marinade en zorg dat de kippendijen goed bedekt zijn met het mengsel. Laat minimaal een uur afgedekt staan.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Giet de kip af in een vergiet.
  • Bak de kip 7 minuten in de Airfryer. Draai de dijen om en bak ze nog 7 minuten op 160 graden.
    Lekker met rijst! Ik maakte er gele rijst met saffraan bij en komkommer uit eigen achtertuin met een dressing van yoghurt, peper, zout en limoen.

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

8 thoughts on “Met kruiden gemarineerde kip uit de Airfryer

  1. Ik heb een Airfreyer XL van Philips.
    Je moet soms de Airfreyer voor verwarmen maar ik begrijp niet hoe dat moet.
    Kun je me dat uitleggen.
    Alvast bedankt.

  2. Waarom suiker door de kruiden?
    Zonder gaat ook prima en suiker wordt door het lichaam weer omgezet in …..VET !
    Daarmee is het effect van het apparaat weer tenietgedaan

    1. Hallo Louise, bedankt voor je vraag. Je kunt de tijden uit dit recept aanhouden. Kippendijen bevatten meer vet dan kipfilets dus blijven ook langer mals. Groeten, Saskia

  3. Hoi Saskia

    Ik heb dit recept zojuist gemaakt en helemaal opgegeten tot op de laatste kruimel aan toe ! Heerlijk gewoon en echt snel klaar. Ik ben door jou recepten echt een airfryer fan (heb de XL versie; lekker veel ruimte).

    Groetjes Fabienne

  4. Ga ik met kiphaasjes doen en denk 2×5 minuten ???????? want die zijn kleiner en sneller gaar , dankjewel
    Groetjes Froukje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top