Ik ga je iets verbieden. Koop vanaf nu NOOIT meer van die zakjes saté met saus uit de vriezer. Het plastic alleen al kost 40 cent dus die 3 cent die overblijft voor het vlees en de saus: het is niks en alleen kleine kinderen vinden het lekker.
Vanaf nu maak je je saté gewoon zelf. Van kip of hamlap, varkenslap of zelfs karbonade waar je het bot vanaf snijdt. Vlees in kleine stukken snijden, de hele dag in de marinade laten staan en dan bakken of grillen en in de zomer op de barbecue. Stokjes doe ik niet meer aan, is alleen maar onhandig in de grillpan of de Airfryer.
De marinade voor de saté is simpel maar effectief, het vlees gaat er heerlijk van smaken en het is niet pikant dus geschikt voor het hele gezin.
Nodig:
1 eetlepel zonnebloemolie (geen olijfolie, dat smaakt raar hier), 1-2 tenen knoflook – klein gesneden of geperst; wij raspen ze meestal met de Microplane-rasp, dan kun je het kontje gebruiken als houvast), 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, halve theelepel gemalen korianderpoeder, snufje zout.
Meng alles in een vershoudbak, doe het vlees erbij en laat de hele dag (of vanaf de avond ervoor) in de marinade staan. Schud het bakje af en toe om en bewaar uiteraard in de koelkast. Tegen de tijd dat je gaat eten giet je de marinade af, dep je het vlees droog en bakje of gril je het.
Wie gebruikt er koriander in zijn saté!?