Kipgehaktballetjes met peterselie (uit de Airfryer als je wilt)

Kipgehaktballetjes met peterselie (uit de Airfryer als je wilt)

kipgehaktVan de falafel van gisteren waren alle bijgerechten (op de falafel na) nog over. Het diner werd dus een improvisatiemaaltijd met een knipoog naar de Turkse keuken. Kipgehaktballetjes uit de Airfryer, met rijst, yoghurt-knoflooksaus, sla en ingelegde groenten.

De combinatie van vleesballetjes met yoghurtsaus en tomatensaus ken ik uit de Turkse keuken, waar het ‘yogurtlu kebab’ heet. Deze combinatie met kip was een knipoog daarnaar. Hier vind je het recept voor de kipgehaktballetjes, informatie over de saus staat bij het recept voor falafel. Je hebt trouwens niet per se een fryer nodig, ze kunnen ook gebakken worden in de koekenpan.

Nodig voor 2 volwassenen

400 gram ongekruid kipgehakt, handvol paneermeel, peper, zout, 1 volle theelepel komijnpoeder, 1 volle theelepel paprikapoeder, 1 halve theelepel piment, 1 ui – heel fijn gesnipperd, 1 teen geperste knoflook, handvol fijngesneden bladpeterselie (over van gisteren, bewaard in een vaas met water erin blijft het wel eventjes vers)

gehakt met rijstBereiding in de Airfryer

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed met de hand. Wees niet te zuinig met peper en zout. Zet afgedekt een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Kneed het gehakt tot ongeveer 10 balletjes, ter grootte van een ei.
  • Bak ze 10-12 minuten in de Airfryer tot ze mooi bruin zijn.

Meer over de Airfryer?

Airfryer kookboekIk heb een boek geschreven! Makkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste en enige Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen als je dat handiger vindt.

 

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top