Van het Voedingscentrum mogen we weer elke dag sla eten. Hartstikke leuk, maar ik ben er niet zo erg creatief mee. Wat slasaus uit een flesje omdat Lief dat zo lekker vindt, of een lekkere Franse vinaigrette. Eitje erbij en wat augurken: klaar.
Gisteren aten we dubbelgebakken spek met sojasaus en prei erdoor. Ik wilde er ook wat sla bij. Met deze keer een bijzondere dressing.
Sla is bij mij altijd kropsla (ook wel: botersla) of desnoods een rucolamix, maar nooit ijsbergsla. Ik heb er iets tegen, er zit geen smaak aan. Maar het is wel lekker krokant en je haalt veel meer sla uit je kropje dan de toch wel tamelijk lullige kropjes lekkere sla die ernaast ligt in de super.
De helft kregen we niet op samen. Aan de dressing lag het niet. Meng drie eetlepels tahin (of tahin light) met een eetlepel sesamolie. Doe er wat zout en suiker naar smaak bij. Roer goed, het blijft een dik mengsel maar moet wel schenkbaar zijn.
Meng door de gewassen en gedroogde sla, en bestrooi je salade met sesamzaadjes. De dressing is hartig en een beetje bitter in combinatie met ijsbergsla, maar de crunchy textuur geeft wat extra’s aan je maaltijd.