Doe eens gek en snij een courgette in speren. Doe ze in een zak met allemaal lekkere smaakmakers en geef ze een mooi streepje op de grill. Zomer op je bord.
Het is bijna zomer en met wat geluk gaat de toekomstige courgetteplant in de moestuin weer heel veel kleine courgettes voor ons produceren. Het is een makkelijke groente waar je alle kanten mee uit kunt. Alleen welke? Veel mensen komen niet verder dan in plakken snijden en dan roerbakken met andere groente. Maar wist je dat marineren en dan grillen op een grillpan of barbecue ook heel lekker is?
Nodig voor 2 volwassenen
1 courgette, sap van 1 limoen, 3 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel versgemalen peper, halve theelepel uienpoeder. Afsluitbare plastic zak.
Bereiding courgette
- Snijd de kapjes van de courgette. Snijd hem in de lengte doormidden.
- Leg de helften met de platte kant naar beneden en snijd ze weer in de lengte doormidden.
- Je hebt nu dikke ‘speren’. Snijd ze allemaal weer in de lengte door de helft om kleine driekantige speren te krijgen.
- Doe alle stukken courgette in een afsluitbare plastic zak.
- Meng de andere ingrediënten in een kommetje en voeg de marinade toe aan de courgettes. Laat zo een paar uur staan. Hoe langer je ze laat staan, hoe meer de smaak erin trekt.
- Verwarm een barbecue of grillpan voor tot hij heet is.
- Laat de staafjes courgette uitlekken. Leg ze naast elkaar op de grillpan of barbecue.
- Grill 3 minuten per kant. De speren krijgen mooie grillstrepen. Klaar!
Deze courgette kun je warm en koud eten.