Met de Airfryer maak je allerlei lekkere baksels, van vlees tot frietjes en van groenten tot gebak. Wat zijn mijn tien favoriete recepten met vlees en gevogelte?
1 De lekkerste hamburger
Hamburgers zijn vaak favoriet op de barbecue, maar uit de Airfryer zijn ze minstens zo lekker. Vooral als je goed oplet welke soort gehakt je neemt. Laat het (extra) magere gehakt liggen en neem lekker sappig vlees. Een hamburger moet mals en sappig zijn. Met dit recept maak je in een handomdraai heerlijke burgers.
2 Shoarma met paprika
Shoarma vet en ongezond? Dat valt best mee als je het vlees bakt in de Airfryer. Het vet loopt eruit en wat je overhoudt is mager vlees. Voeg er groenten aan toe in de vorm van paprika en je halve maaltijd is al klaar. Geen zin in een pitabroodje? Probeer shoarma dan eens met sla als ‘wrap’.
3 KIPKLUIFJES
Hartige kipkluifjes die een beetje sticky worden door de Amerikaans getinte marinade. Als het geen weer is om de BBQ aan te steken haal je toch de zomer in huis met dit lekkere recept.
4 Karbonade: Hollandse topper
Typisch Holland vlees, zo kun je karbonade wel noemen. Ze zijn hier bij de slager geregeld in de aanbieding. Ik vind karbonades lekker, maar de vetrandjes wat minder. Gelukkig smelten die grotendeels weg als je het vlees bakt in de Airfryer. Wat je overhoudt is een sappig stukje vlees.
5 Varkenshaas met roomsaus
Varkenshaas is een luxe stukje vlees. Het is het magerste vlees van het varken, dus je moet goed opletten dat het niet te droog wordt. In de fryer bak je het vlees rosé, en maak je het af met mosterd en roomsaus. Iets meer werk, maar wel een feest op tafel.
Varkenshaas met mosterd en roomsaus
6 Gehaktbrood
Krijg je veel mensen te eten, of wil je vooruit koken voor meerdere dagen? Denk dan eens aan een gehaktbrood. Je voegt groenten en kruiden toe naar smaak en bakt het brood in een vorm. Vergeet niet halverwege het vet weg te gooien, dan houd je een mager maar sappig gehaktbrood over.
7 Gevlinderde kip
Een hele kip past met moeite in de fryer. Behalve als je hem vlindert, dan gaat het wel. Een knapperig korstje en mals kippenvlees met de frisse toetsen van citroen en dragon: een topgerecht!
Gevlinderde kip met citroen en dragon
8 Saté met pindasaus
Gebruik jij je apparaat vooral voor frietjes? Wat dacht je dan van een lekker sateetje erbij? De enige andere echt lekkere manier om saté te maken is op de BBQ, en daar is het niet altijd lekker weer voor. Marineren, grillen, klaar!
9 Smokey chicken
Een krokant velletje vol met rokerige barbecuesmaak, mals vlees met een ‘zinggggg’ van verse citroen. Dit recept voor kippenbouten heb ik een tijdje terug ontdekt en nu deel ik het met jou.
10 Gehaktballen
Weet je wat ik een van de geweldigste eigenschappen van de Airfryer vind? Dat gehaktballen er zo lekker uitkomen. Een heerlijk bruin korstje, mooi stevig en met een heerlijk rul binnenste. Gebruik jij meestal een zakje gehaktkruiden voor je ballen? Probeer dan dit recept eens.
Liever een boekje?
Makkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.
Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!
Lees ook deze artikelen:
Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
Deel 2 voor beginners: snacks en frietjes
Dan deel 3 voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
Deel 4 voor beginners: gevogelte en groente
ik vind het geweldig die airfryer, maar ik kan geen sucadelapjes vinden, want die moet je twee uur stoven in de pan, maar ik vraag mij af, hoe lang je dit dan doet in de airfryer. De recepten die ik hier ziet staan, fantastisch. Groetjes
Hallo Ellen, bedankt voor je bericht. Sucadelapjes zijn stoofvlees, dit is niet geschikt voor de airfryer omdat ze vocht en een relatief lage temperatuur nodig hebben. Je kunt ze ook niet op bijvoorbeeld de barbecue maken. Andere stukken vlees zijn beter geschikt. Groeten van Saskia