Hoe tover je een fris kropje paksoi om in een smakelijk bijgerecht? Niet door hem te roerbakken, te koken of te stomen. Grillen, dat is pas echt lekker. De balsamicoazijn geeft smaak aan de stengels. Snel te maken en lekker bij de barbecue of gewoon bij het avondeten.
Paksoi is een gezonde groente, maar wel een beetje saai. Stengels en blaadjes, de eerste knapperig, de tweede een beetje als spinazie. Verder dan roerbakken ben er ik er nooit mee gekomen. Ook lekker, maar wat begint als een fris kropje, eindigt als een verlept hoopje niks op je bord. Het was tijd voor een andere aanpak. Paksoi grillen! De stengels krijgen krokante randjes en de blaadjes slinken. Met wat balsamico haal je de smaak op. Makkelijk te maken, in een minuut of tien ben je klaar. Te bereiden in de grillpan of op de barbecue.
Nodig voor 2 volwassenen
1 struikje paksoi, 2 eetlepels olie, zout en peper, balsamicoazijn, grillpan of barbecue
Bereiding paksoi
- Snijd het kontje van de paksoi en was hem goed. Laat uitlekken.
- Meng in een kommetje de olie met flink wat peper en zout.
- Leg de stengels paksoi naast elkaar en smeer ze aan beide kanten in met het oliemengsel.
- Verhit de grillpan of barbecue.
- Leg de stengels naast elkaar en laat ze op hoge temperatuur grillen. Keer na vijf minuten om.
- De stengels zijn klaar als er mooie grillstrepen op zitten en de stengels zacht zijn.
- Leg naast elkaar op een bord en sprenkel er lekkere balsamicoazijn over.
Prima bijgerecht!