De hamburgers uit de reclame van de Sligro zagen er heel lekker uit. Wagyuvlees, twee stuks voor 5,25 euro. Daar had ik wel zin in. Alleen niet op een broodje. Deze combinatie met avocado is lekker, en gezond.
Nodig voor 2 volwassenen
1 grote ui, olijfolie, 1 avocado, sap van een halve limoen, sap van een kwart citroen, theelepel hete saus (bijvoorbeeld srirachasaus), snuf cayennepeper, wat zout, 2 hamburgers, 2 schijven ananas (uit blik op eigen sap of vers), peper uit de molen.
Koop verse hamburgers bij de slager of ga naar de groothandel. Ik ben fan van het merk Frozen Butcher, die hebben kwaliteitsvlees in mooie doosjes.
Bereiding hamburger en saus
- Bak de uien in een hapjespan of koekenpan in de olie. Begin met zacht vuur, zet dat na een kwartiertje hoger tot de uien beginnen te kleuren. Zet het vuur uit.
- Snijd de avocado los rond de pit en schep het vruchtvlees eruit in de kom van de staafmixer. Je kunt alles trouwens ook door elkaar prakken als je geen staafmixer hebt. Kop je avocado eetrijp, anders is ‘ie nog veel te hard.
- Voeg het limoen- en citroensap toe, net als de hete saus, de peper en het zout. Mix of prak tot een gladde saus. Zet weg in de koelkast.
- Verhit een grillpan of koekenpan.
- Grill de hamburgers en de schijven ananas. De hamburgers hebben ongeveer 5 minuten per kant nodig, de ananas 3 minuten per kant. Ik was tegelijk begonnen en heb de ananas uit de pan gehaald toen er aan twee kanten mooie grillstrepen op zaten. De laatste minuut heb ik ze weer opgewarmd.
- Warm de laatste minuut ook twee hoopjes uien mee in de grillpan.
- Leg een hoopje ui op een bord. Leg er de hamburger op, dan de ananas. Maak het af met een flinke eetlepel avocadocrème en maal er wat peper over.
Lekker met frietjes en groenten. Wij maakten Raspatat uit de Airfryer erbij. 7 minuten op 180 graden, toen waren ze bruin en lekker. Het zag er zo uit: