Frisse cake met citroen-‘vulling’

Frisse cake met citroen-‘vulling’

Citroenen voor cake

Een goede cake is zacht en smaakvol en stukken lekkerder dan die uit de winkel. De ingrediënten zijn goedkoop en je maakt het beslag snel. Wacht dus niet langer en maak deze frisse Engelse citroencake. Hij blijft lang lekker maar is vast heel snel op!

Deze citroencake heeft een normaal cakebeslag als basis. Als je de cake uit de oven haalt, prikt je er met je vinger gaten in aan de bovenkant en daar giet je een mengsel van citroensap, rietsuiker en citroenschol op. Het zoetzure vocht wordt geabsorbeerd door de cake, die daardoor vochtiger wordt dan je misschien bent gewend. Daardoor blijft je creatie ook langer lekker!

Nodig voor 1 cake

175 gram zachte boter (even in de magnetron doet wonderen bij boter uit de koelkast), 175 gram kristalsuiker, 3 eieren, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram amandelmeel, 2 citroenen, schil geraspt en het fruit uitgeperst, 100 gram rietsuiker, snufje zout, cakeblik. Als je geen amandelmeel hebt kun je het weglaten. Neem dan 175 gram zelfrijzend bakmeel.

Bereiding:

Vet je cakeblik of siliconen vorm in. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de suiker en de boter samen luchtig, zodat het op dikke room lijkt. Meng er de rasp van 1 citroen doorheen (de helft van het raspsel dus). Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed. Meng er als laatste het amandelmeel en het bakmeel doorheen. Schep in de cakevorm en bak in het midden van de oven ongeveer 45 minuten. Steek er na die tijd een satéprikker in en als die er droog uitkomt is de cake klaar.

Meng in een schaal het citroensap, de overgebleven citroenrasp en de rietsuiker. De suiker lost niet om maar klop wel even stevig. Als je de cake uit de oven haalt, wacht je even en prik je met je vingers ongeveer 8-10 gaten in de bovenkant van de cake. Schep met een eetlepel nu het citroenmengsel over de cake, en wacht elke keer tot het sap is geabsorbeerd voor je verdergaat. Schenk het hele mengsel over de cake, de suiker blijft er als een soort glazuur op liggen.

Laat de cake goed afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm. Hij breekt snel. De cake is erg lekker maar niet zo fotogeniek, vandaar dat ik er geen foto van heb kunnen maken.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top