Als middagsnack hadden we vandaag kibbeling. Gewoon gekocht bij de supermarkt. En krokant afgebakken in de Airfryer. Zonder sausje is het toch niet af. Tartaarsaus is een klassieker voor bij vis, en je maakt het makkelijk zelf. Met ingrediënten die je misschien gewoon al in de koelkast (en vriezer) hebt maak je deze simpele variant. Ook lekker bij friet of chips.
Nodig:
3 eetlepels goede mayonaise, 1 eetlepel fijngesneden kappertjes, 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 1-2 eetlepels platte peterselie (ik gebruik een strooibus uit de vriezer van de AH, is prima voor dit soort dingen en het is toch nu geen seizoen voor verse kruiden.). Optioneel: 1 eetlepel (Griekse) yoghurt.
Bereiding:
Meng alles. Zet even weg om de smaken te laten intrekken. De yoghurt maakt je tartaarsaus frisser. Het best neem je zure augurkjes maar als je niks anders hebt zijn zoetzure ook goed! Kappertjes en augurken blijven heel lang goed in de koelkast. De augurkjes komen sowieso altijd wel op, kappertjes gebruik ik vooral voor dit soort sausjes of voor op pizza.
Weetje
De bekende Amerikaanse kat Grumpy Cat heet eigenlijk ‘tardar sauce’. In het Engels is dat geen bestaande term, ik gok dat de eigenaars ‘tartar sauce’ bedoelden.