Recept: Thaise bief salade met rode ui

Recept: Thaise bief salade met rode ui

Salade met biefstuk en rode uiDeze week maken we een frisse salade met malse reepjes biefstuk en rode ui.

Laatst was ik in het kuuroord Sanadome in Nijmegen. Leuk voor een dagje, lekker rustig badderen. Bij de lunch koos ik een Thaise biefsalade en dat was zo lekker dat ik die thuis eigenlijk ook wilde maken. Dat lukte! De salade bestond uit gemengde sla met koriander en daarover lapjes vlees. Die eet je koud, maar lauwwarm is natuurlijk ook erg lekker. Met deze salade kun je alle kanten op. Zo hoef je je niet te beperken tot alleen sla, wat geraspte witte kool is ook erg lekker. En houd je meer van kip of ander vlees, dan neem je die gewoon. Ook taugé is er lekker bij, net als verse spinazie. Koop je biefstuk bij de slager of bij een goede supermarkt. Bief van mindere kwaliteit wordt droog en taai.

Nodig voor 2 personen

1 biefstuk van de slager, 1 zak eikenbladsla-melange of rucolamix, 1 klein rood uitje, 1 bosje verse koriander, 2 bosuien, 2 eetlepels vers limoensap, 2 eetlepels vissaus, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, palmsuiker (optioneel), versgemalen peper

Bereiding salade

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat 30 minuten buiten de verpakking op kamertemperatuur komen. Maak een dressing van het limoensap, de vissaus en de sojasaus. Proef. Is de dressing te zuur naar je smaak, voeg dan 1 eetlepel suiker toe en meng goed. Proef nog eens. Lekker? Doe de biefstuk in een bakje en overgiet met de dressing. Laat een paar uur intrekken. Tegen etenstijd haal je de biefstuk uit de dressing. Meng de sla met de dressing en druppel er de sesamolie over. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de bosui in reepjes en snijd de korianderblaadjes kleiner. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de rode ui, bosui en koriander erover. Bak de biefstuk kort aan in een hete koekenpan of grillplan. Snijd het vlees in smalle reepjes en verdeel die over de borden salade. Laat afkoelen tot lauw en dien meteen op.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top