Lekker voorgerecht: toast met knoflook en kruidenolie

Lekker voorgerecht: toast met knoflook en kruidenolie

Toast met knoflook en kruidenolieEen simpel maar smakelijk voorgerecht, lekkere hapjes bij de borrel of gewoon omdat je er zin in hebt. Beleg de knapperige toast met knoflook en kruidenolie met kaas of worst en geniet van de zomer.

Vrijdag waren mijn lief en ik in Drunen, bij restaurant Plein 13. In het zonnetje op het terras bestelden we samen een voorgerecht, namelijk ‘tostada’s’. Wat werd geserveerd, waren zes stukjes knoflooktast met verschillende soorten beleg erop. Ik vond het een lekker hapje en heb het van het weekend nog twee keer gemaakt. Een keer maakte in de toast in de oven, en dat duurde toch wel 20 minuten. In de Airfryer was ik veel sneller klaar.

Hier het recept voor de toastjes. Wat je erop doet, moet je zelf weten. Wat suggesties: Spaanse ham, goede mozzarella met pesto, geroosterde groenten, ricotta met zalm… wat je maar in huis hebt of lekker vindt.

Nodig voor de toast

1 afbakstokbrood, flinke scheut olijfolie, 3 teentjes knoflook, Italiaanse kruiden

Toast bereiden

  • Pers de knoflook en doe het in een warmtebestendige kom. Giet er een flinke scheut olijfolie over en roer 1 eetlepel Italiaanse kruiden door de olie. Roer de kruiden, knoflook en olie door elkaar.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Verhit het bakje met olie 5 minuten in de Airfryer zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Snijd het afbakbrood in sneetjes van ongeveer 0,7 centimeter dik. Smeer de sneetjes aan beide
  • kanten in met de kruidenolie.
  • Bak de sneetjes 8 minuten in de Airfryer.
  • Laat even afkoelen en leg er dan het beleg naar keuze op.

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top