Rooster walnoten in de Airfryer en geef ze een lekker gekaramelliseerd jasje van honing en paprika.
Elke vrijdag haal ik, zoals jullie misschien al eens gelezen hebben, een groentepakket bij de biologische tuinderij hier in Tilburg. Deze keer weer een mooie tas vol lekkers, onder meer sla. Salade bij het eten dus! Laatst heb ik al eens salade gemaakt van andijvie, met gekaramelliseerde walnoten uit de koekenpan. Nu wilde ik het eens wat anders aanpakken en heb ik de noten geroosterd in de Airfryer. Ze zijn nu superkrokant en voorzien van een heerlijk zoet laagje met een beetje pit. Vandaag over de salade, maar ook zo uit het vuistje een echte traktatie. Op voor je het weet!
De vorige keer gebruikte ik een koekenpan en toen merkte ik wel dat het niet meevalt om noten gelijkmatig bruin te krijgen. Dat nadeel heb je in de Airfryer niet, daarin worden de walnoten gewoon egaal bruin.
Nodig
1 handje ongezouten walnoten – bij de Aldi hebben ze die van goede kwaliteit voor een klein prijsje, 1 eetlepel honing, snufje paprikapoeder, snufje zout
Bereiding walnoten
- Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
- Verhit de honing in een pannetje of in de magnetron tot de honing vloeibaar is.
- Doe het paprikapoeder en het zout bij de honing en roer goed door. Voeg dan de walnoten toe en meng alles goed.
- Snijd of breek de walnoten in stukjes.
- Doe de walnoten in een ovenschaal of springvorm die in de Airfryer past. Verdeel ze met een spatel gelijkmatig over de bodem. Zet de vorm na het opwarmen in de Airfryer.
- Rooster de walnoten 4-5 minuten.
- Haal de bakvorm uit de Airfryer en doe de hete noten in een bakje. Spoel de vorm meteen uit, aangekoekte honing is keihard. Laat de noten afkoelen en verdeel ze over je salade. Of eet ze meteen op.
Let wel op: walnoten kunnen soms bitter zijn, ik vind dat lekker maar niet iedereen kan dat waarderen.
Meer recepten?
Ik heb een boek geschreven! Makkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.
Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!
Dit ga ik snel eens proberen lijkt me heerlijk, we gebruiken veel walnoten (ik haal ze bij de Lidl, ook super kwaliteit), dus dat gaat goed komen.