Soep van bloemkool had ik nog nooit eerder gemaakt. Er gaat vaak veel melk doorheen en dat vind ik niet zo lekker. Deze variant maak je met garam masala, een Indiase kruidenmix. Er zit slagroom doorheen voor de romigheid, en je kunt de soep garneren met uitgebakken spek.
Mijn man is een echte Brabander en die zijn heel makkelijk wat betreft voorgerechten. Als het maar soep is… Nu wil het dat ik geen echte goede soepkoker ben. Een courgettesoep maakte ik al eerder, gebaseerd op het blogbericht van een andere foodblogger. Nu kwam ik in het boek Smart Cooking Compleet van Julius Jaspers een recept tegen voor bloemkoolsoep. Dat gebruikte ik om er een eigen draai aan te geven. Het viel niet tegen.. lekkere romige soep, met een kruidige laag erin door de garam masala, een specerijenmix die je bij de supermarkt maar liever nog bij de toko kunt kopen.
Nodig voor een flinke pan soep
1 bloemkool – in stukken, 1 gemiddeld formaat aardappel – geschild en in stukken, 1 gemiddeld grote ui – in halve ringen, 1 teentje knoflook, 50 gram boter, 1 liter groentebouillon (van biologische blokjes), 125 ml slagroom, 3/4 eetlepel garam masala
Bloemkoolsoep maken
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui, knoflook, aardappel en bloemkool 5 minuten aan.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Giet door een zeef in een soeppan. Wrijf met de achterkant van de opscheplepel de soep door de zeef. Wat er niet doorheen past, gooi je weg. De soep heeft nu geen klontjes meer.
- Giet de slagroom bij de soep en voeg de garam masala toe. Haal de staafmixer er nog even doorheen. Deze bloemkoolsoep kun je later weer opwarmen als hij niet in één keer opgaat.
- Lekker met uitgebakken, verkruimeld katenspek:
Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!